Laatste nieuws

Vernielingen rondom begraafplaats

Tot onze verbazing zagen we dat de jeugd in het parkje bezig zijn geweest met het dichten van een gedeelte van het slootje. Hierbij zijn vele struiken vernield en diepe gaten gegraven. Natuurlijk snappen we dat de jeugd veel tijd over heeft om te kunnen spelen en zich vermaken. Maar tussen zich vermaken en vernielen zit toch een heel verschil. Bovendien is de heg die daar staat ook vernield zodat ze gemakkelijk op de begraafplaats konden komen.

Activiteiten rondom in Surhuizum afgelast

Het Coronavirus heeft in heel Nederland het openbare leven grotendeels stilgelegd. De regering heeft donderdag besloten alle bijeenkomsten te verbieden waar meer dan honderd personen worden verwacht.

In Surhuizum gaat vanavond de potgrondactie van k.v. DTS niet door. Deze beslissing is genomen in navolging van het besluit van de KNKV om alle activiteiten t/m 31 maart af te gelasten. Alle trainingen en korfbalwedstrijden zullen voorlopig niet doorgaan. Ook het klaverjassen in de Praetkoer op 20 maart gaat niet door.

Begraafplaats Surhuizum geen plaats voor vandalisme

In Nederland ontwikkelde zich met vandalisme op kerkhoven de voorbije jaren een nieuw driest fenomeen. Helaas blijft de dag van vandaag de begraafplaats in ons dorp ook niet gespaard van deze vorm van criminaliteit. Er is geconstateerd dat op onze begraafplaats op de graven van enkele overleden familieleden, bloemstukken, gedenkstukken enz. gestolen of beschadigd zijn. Het behoeft geen betoog dat het constateren van dergelijke wanpraktijken voor nabestaanden en familieleden van overledenen psychologisch en mentaal erg zwaar is.

Wereldlichtjesdag in Surhuizum

Op de tweede zondag van december worden alle mensen over de hele wereld herdacht tijdens Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur gaan wereldwijd kaarsjes branden om hen te herdenken, om licht en warmte over te brengen op degene die hen zo missen, om elkaar te laten weten dat we er altijd voor hun zullen zijn. 

In Surhuizum werd deze herdenking gehouden op de begraafplaats aan de Bartemerwei en deze keer werden mensen ook in de gelegenheid gesteld om op de begraafplaats rondom de kerk hun overledenen te gedenken.

Gevraagd: Glazen potten voor Wereldlichtjesdag 2018

Net als vorig jaar geven wij u weer de gelegenheid om met elkaar deel te nemen aan Wereldlichtjesdag. 
Deze zal gehouden worden op zondag 9 december. 
Meer hierover binnenkort op deze site.
Mocht u hieromtrent vragen of suggesties hebben dan kunt u altijd contact opnemen met Jurjen Dijkstra (tel. 0512-351872) of Djoeke Postma (tel. 0512-351767).

Van der Brug waarnemend bode begrafenisvereniging

Zoals u in de laatste Grutte Gelf heeft kunnen lezen worden de taken van Nynke Bouma, bode van begrafenisvereniging De Laatste Eer, tijdelijk waargenomen. In ieder geval tot aan de bouwvak zal Hiltsje van der Brug haar taken waarnemen. Van der Brug zal hierbij in een enkele geval worden ondersteund door Froukje Tabak.

Mocht  u onverhoeds een bode nodig hebben, dan kunt u contact opnemen met Hiltsje van der Brug, tel. 06-10542628.

Bestuur De Laatste Eer

Lichtjesavond

Op 10 december jl. was het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd werden er dan op hetzelfde moment kaarsen aangestoken voor de overledenen, zodat er een golf van licht ontstond. Sinds 1997 wordt elk jaar Wereldlichtjesdag georganiseerd. Het is een dag om een kaars aan te steken ter nagedachtenis aan een overledene.

In Surhuizum vond deze lichtjesavond voor de eerste keer plaats omdat op een ledenvergadering van de begrafenisvereniging men aangaf dat er behoefte bestond om in een vertrouwelijke, gemoedelijke sfeer het gemis van dierbaren met elkaar te delen.

Nieuw naambord voor urnenveld

Op initiatief van begrafenisvereniging De Laatste Eer uit Surhuizum heeft Sjoerd Kooistra een naambord ontworpen voor het urnenveld op de algemene begraafplaats aan de Bartemerwei. Het bord is gemaakt van staal door Siersmederij Rijpma, waarbij de letters met laser zijn uitgesneden. Bij een goede zonnestand ziet men nog eens de naam "urnenveld" op het onderste stalenbord staan.

Pagina's

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia