Week 33: Gosse van der Meer, benefietavond en familiedag

Deze week staat sportpark Easterbuorren in Augustinusga in het teken van een benefietvoetbalwedstrijd van oud-spelers van s.v. ASC’75 tegen oud-spelers van Harkemase Boys en start s.v. ASC’75 het nieuwe seizoen met een familiedag op het sportterrein.

Gosse van der Meer

Dinsdagmiddag staat Gosse van der Meer aan de start van de Heusdenkoers in België. In Heusden rijden de renners 23 rondjes, met een gemiddelde snelheid van 47,11 km per uur, rond de kerk tijdens het ‘wereldkampioenschap der kermiskoersen’. Dat is 10 kilometer sneller dan op een gemiddeld criterium. De wedstrijd is live te volgen via de website en Facebook-pagina van de Heusdenkoers.

Benefietavond

Vrijdagavond wordt op sportpark Easterbuorren een benefietwedstrijd gespeeld waarbij de opbrengst volledig ten goede komt van de Stichting ALS Nederland. Onder leiding van internationaal arbiter Erwin Zeinstra gaan oud-spelers van Harkemase Boys en s.v. ASC ’75 met elkaar een sportieve strijd aan. De presentatie van deze avond is in handen van niemand minder dan Jouke de Vries, stadionspeaker bij sc Heerenveen. Na de wedstrijd worden de bezoekers getrakteerd op een muzikaal hoogstandje. De toegang is gratis maar donaties zijn uiteraard meer dan welkom.

Familiedag

Zaterdagmiddag wordt het nieuwe seizoen van s.v. ASC’75 afgetrapt met een mixtoernooi op sportpark Easterbuorren. De bedoeling is om een toernooi te organiseren bestaande uit gemengde teams van klein en groot en jong en oud. Deelnemers kunnen zich vanaf 13.00 uur opgeven, het toernooi start om 13.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om gezellig na te zitten.

Verder deze week…

In het kader van het jaarlijkse Tsjerkepaad opent de Doarpstsjerke zaterdagmiddag weer haar deuren voor belangstellenden. Bezoekers kunnen dan weer een kijkje nemen in de kerk met haar markante gemetselde toren.

En zondag is mevrouw Reinie van der Wal-van Akker uit Morra gastspreker tijdens de eredienst in de Doarpstjerke.

Lees hier het digitale weekblad

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia