Week 36: Sport en spel, korfbal en bekervoetbal

Deze week beginnen in De Delfeart weer de gymlessen Sport en Spel bij SVS. Daarnaast start k.v. DTS 1 het nieuwe veld seizoen met een uitwedstrijd. Ook s.v. ASC 1 speelt deze week uit, en wel de tweede wedstrijd in de bekercompetitie.

Dorpsbibliotheek

Iedere dinsdagochtend is de Dorpsbibliotheek van Surhuizum open voor het lenen van gratis boeken. Past het niet op dinsdagochtend, kom dan deze week langs tijdens de maandelijkse avondopenstelling. Iedere eerste donderdag van de maand is de dorpsbibliotheek geopend van 19.00 tot 20.00 uur.

Koffieochtend

Donderdagochtend kun je weer gezellig langskomen in De Delfeart voor een kopje koffie of thee, een spelletje of gewoon voor een praatje.

Sport en Spel

Wekelijks wordt er op woensdag voor de kinderen van de basisschool weer een leuk uitdagend sportuur, met turnoefeningen, atletiekoefeningen, verschillende balsporten, Olympische spelen, freerunning en zelfs mastermind in sportvorm verzorgd!

Daarna is het tijd voor Damesfit. Ook hier wordt er een uurtje fanatiek gesport met een erg afwisselend programma.

Korfbal

Zaterdag begint k.v. DTS 1 aan het nieuwe veldseizoen en start de competitie op sportpark Lunia in Oldeberkoop tegen Lintjo 1. Lintjo is geen onbekend voor DTS. Als is het al even geleden dat DTS en Lintje het op het veld tegen elkaar hebben opgenomen. Daarvoor moeten we terug naar seizoen 2011/2012. DTS wist dat seizoen zowel thuis als in de return te winnen met respectievelijk 18-10 en 5-14.

Bekervoetbal

Zaterdag speelt s.v. ASC’75 1 de tweede wedstrijd in de bekercompetitie uit tegen v.v. WTOC 1 op sportpark De Wygeast in Oudwoude. V.v. WTOC is voor s.v. ASC’75 een lastige tegenstander. In seizoen 2015/2016 was WTOC voor het laatst de tegenstander van s.v. ASC’75 in de competitie, hierbij werden zowel de thuis als uitwedstrijd verloren met respectievelijk 1-5 en 3-2.

Lees hier het digitale weekblad

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia