Week 38: Workshops Land van Eén, Korenfestival en Startweekend

Deze week kun je bij Land van Eén je eigen vraag stellen tijdens de HeartConnection Eendaagse en start de workshop Familie-opstellingen. Popkoord Akkoord neemt deel aan het Korenfestival in Surhuisterveen en de Protestantse gemeente Surhuizum opent het kerkelijke jaar met het Startweekend.

Land van Eén

Maandag wordt bij Land van Eén een HeartConnection Eendaagse georganiseerd. Tijdens deze dag ontdek je waarom bepaalde dingen gebeuren in jouw leven. Een waardevolle dag waarbij een regenboog aan inzichten voorbij komen die je op je verdere levensreis meeneemt.

Woensdag start bij Land van Eén de workshop Familie-opstellingen. De workshop is bedoelt voor iedereen die graag kennis wil maken met famileopstellingen. Centraal staat het  daadwerkelijk doen en ervaren van een opstelling.

Kangoeroe Klup

Zaterdagochtend kunnen alle kinderen tussen 3 en 6 jaar die graag lekker willen bewegen, op sportpark Woudlust, weer spelenderwijs kennismaken met korfbal. De Kangoeroes spelen dan verstoppertje, tikkertje en proberen heel veel doelpunten te maken.

Korenfestival

In Surhuisterveen wordt zaterdag voor de zesde keer het Korenfestival georganiseerd. Eén van de deelnemende koren is Popkoor Akkoord uit Surhuizum, zij geven om 14.40 uur een optreden op De Dellen en om 16.40 uur bij Het Aansteekhuis. Om 17.00 uur is er een gezamenlijke sluiting bij It Stee.

Voetbal

Zaterdagmiddag start voor s.v. ASC’75 1 de competitie in de vijfde klasse. Na afgelopen seizoen te zijn gedegradeerd uit de vierde klasse, wil s.v. ASC’75 graag weer terug naar de vierde klasse waar men denkt thuis te horen. De mannen nemen het in deze eerste speelronde thuis, op sportpark Easterbuorren in Augustinusga, op tegen v.v. Noordbergum 1.

Korfbal

Zaterdagmiddag speelt k.v. DTS 1 speelt uit tegen It Fean/Boelenslaan 1 op sportpark ’t Ketting in Surhuisterveen. De laatste keer dat DTS tegen It Fean uitkwam was in seizoen 2013/2014. Afgelopen seizoen wist It Fean/Boelenlaan promotie naar de derde klasse veilig te stellen, terwijl DTS in de derde klasse D eindigde op de vijfde plaats.

Startweekend

De Protestantse gemeente Surhuizum begint het Startweekend zaterdag met een kindermiddag in It gebou. Beeldend verteller Theo Theunissen gaat aan de slag met het thema: ‘Een goed verhaal’.

Zondagochtend is iedereen van harte welkom voor een ontbijtbuffet in It gebou. Na het ontbijt wordt het kerkelijk jaar geopend met een startdienst in de Doarpstsjerke. Predikante Guda Borger-Koetsier gaat voor in de dienst waaraan begeleidingsband Foar Jo en enkele gemeenteleden hun medewerking zullen verlenen. Het thema voor het nieuwe seizoen is: Een goed verhaal.

Tijdens de startzondag is er een tentoonstelling met goede verhalen in It gebou.

Lees hier het digitale weekblad

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia