Week 39: Schoolvoetbaltoernooi, Kinderpostzegelactie en Burendag

Deze week nemen de leerlingen van groep 7 en 8 van de Johannes Looijengskoalle deel aan het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi in Harkema, dezelfde leerlingen komen bij de deuren langs voor de jaarlijkse Kinderpostzegelactie en kan iedereen deelnemen aan het dorpsontbijt tijdens Burendag in De Delfeart.

Schoolvoetbaltoernooi

Op sportpark De Bosk in Harkema gaan de leerlingen van groep 7 en 8 van de Johannes Looijengaskoalle woensdag een sportieve strijd aan tijdens het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor basisscholen in de gemeente Achtkarspelen. Ook dit jaar zullen bijna alle basisscholen present zijn met verschillende vertegenwoordigende teams.

Kinderpostzegelactie

Woensdag start de Kinderpostzegelweek en gaan de leerlingen uit groep 7 en 8 van de Johannes Looijengaskoalle langs de deuren om Kinderpostzegels te verkopen. Kinderpostzegels zet zich dit jaar in voor 8.500 kinderen die in de daklozen- en vrouwenopvang verblijven. Ze willen ervoor zorgen dat kinderen zich er beter thuis voelen en dat er goede begeleiding voor ze is.

Land van Eén

Woensdag start bij Land van Eén de cursus ‘Wilde planten en kruiden in de herfst’. In vijf lessen en twee excursies maken de deelnemers kennis met eetbare wilde planten en kruiden in de herfst. De theorie komt aan bod maar ook de praktijk.

Klaverjassen

Vrijdag kunnen leden en donateurs van korfbalvereniging DTS weer komen klaverjassen in De Praetkoer. Wie zin heeft om te komen kaarten is van harte welkom.

Burendag

Zaterdag vieren wij samen Burendag in De Delfeart. Alle Surhústers worden om 9.00 uur uitgenodigd voor een dorpsontbijt in het dorpshuis. En na het ontbijt is het tijd voor de grote schoonmaak. Samen steken we de handen uit de mouwen om het dorpshuis van binnen en buiten helemaal schoon te maken. Vele handen maken licht werk.

Lees hier het digitale weekblad

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia