De Ienen drie gebeurtenissen

Op de Iennen stond men bij drie huizen stil bij geheel verschillende gebeurtenissen. Op huisnummer 6, bij de familie Pier en Gerry Soepboer-Hartholt, werd op 1 april Djurre geboren. Dit ging natuurlijk gepaard met een mooie ooievaar en een wieg in de tuin!

Op huisnummer 1 werd op 4 april de verjaardag van Gerben Rispens gevierd. En niet zomaar een verjaardag, want dan staat er geen bord in de tuin, maar de 18e verjaardag. Dat hun huis werd gefotografeerd, leverde nog wel wat verwarring op die meteen op sociale media werd gedeeld (nee, geen makelaar en ook geen vreemde man die lukraak huizen fotografeert, en ook geen buurman die op berenjacht was).

En tot slot ook nog een erg verdrietige gebeurtenis op nummer 3, waar op 20 maart Frans Geertsma overleed. Vanwege de maatregelen in verband met corona kon er maar een beperkte groep mensen aanwezig zijn bij zijn begrafenis. Om hem toch de eer te bewijzen die hij verdiende en om de steun aan de familie te kunnen laten merken, waren er allemaal ballonnetjes in hartvorm opgehangen aan de Bartemerwei. Bij elke ballon kon iemand gaan staan, op die manier was er voldoende onderlinge afstand. Er waren veel mensen die daar gebruik van maakten. Een mooi gebaar van saamhorigheid.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia