Sport

Driepunter ASC'75 in competitieouverture

Zaterdag moest er door ASC 1 in de eerste competitiewedstrijd aangetreden worden tegen S.V. Suawoude. Zonder de geblesseerden, Harmen Teijema en Jelmer Sijens, ging het spel in Suawoude in de beginfase van de wedstrijd op en neer, maar tot echte kansen kwam het niet. Toch was het Suawoude dat enigszins gelukkig op voorsprong kwam. Door slordig balverlies van ASC aan de rechterkant, kwam de bal uiteindelijk bij Victor van de Wetering terecht die met een puntertje bal binnentikte achter doelman Tjeerd Vries.

DTS 2 verliest punten tegen de Flamingo’s

Na de overwinning op de Parabool vorige week wilde DTS het goede spel doorzetten in de eerste thuiswedstrijd tegen de Flamingo’s. Dit ging helaas niet goed. DTS kwam op een 1-0 voorsprong door een prima afstand schot. Maar na dat ene doelpunt ging het afronden stroef. De Flamingo’s ging beter met de kansen om en pakte een 1-4 voorsprong. DTS stond verdedigend goed, het aanvallen ging beter en de doelpunten kwamen. Al snel werd de 1-4 achterstand omgedraaid in een 7-5 voorsprong. Vlak voor het fluitsignaal bepaalde Kristyn de 8-6 ruststand.

ASC in laatste bekerduel niet voorbij Jistrum

Zaterdag 12 september moest het vlaggenschip van ASC, na de oorwassing in Kootstertille van de vorige week, het een 'deurtje verder' opnemen in en tegen Jistrum, dat dit seizoen haar rentree in de standaardklasse van het zaterdagvoetbal maakt. Op voorhand dacht ASC de betere papieren te hebben op een overwinning, waar het eigenlijk ook wel nodig aan toe is. Na de aftrap om 14.30 uur was het ASC dat zoals verwacht, het heft in handen nam. Jistrum hield veelal alleen maar tegen en ASC probeerde hier doorheen te voetballen, wat in het begin nog wel aardig lukte.

DTS goed van start tegen Spannum

Na een lange periode zonder competitiekorfbal is de veldcompetitie in het eerste weekend van september weer van start gegaan. Voor DTS stond de wedstrijd tegen Spannum op het programma. De wedstrijden tegen Spannum waren tot dusver nog nooit eenvoudig voor DTS, dus ook vandaag zou DTS direct op scherp moeten staan.

ASC verliest eerste bekerduel van Twijzel

Op zaterdag 29 augustus werd, na het vervelende en abrubte einde van het afgelopen seizoen, er op sportpark Easterbuorren afgetrapt voor het nieuwe seizoen 2020/2021. De eerste officiele wedstrijd voor s.v. ASC'75 1 was de bekerwedstrijd tegen s.c. Twijzel. Om even na 14.00 uur werd er door ASC afgetrapt. In de openingsfase leek ASC de zaken, tegen de 3e klasser uit Twijzel, prima voor elkaar te hebben, en hield het prima stand. Zonder dat beide ploegen echte kansen creëerden, was het meeste balbezit voor de gasten uit Twijzel.

Pagina's

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia