ASC al snel 'klaar' in Drogeham

Zaterdag 29 februari stond voor ASC de derby in en tegen Drogeham op het programma. Onder barre weersomstandigheden werd er om half 3 afgetrapt. ASC liet in de openingsfase direct zien dat het gekomen was voor de 3 punten, en speelde Drogeham vanaf minuut 1 al behoorlijk zoek. De 0-1 voor ASC na 10 minuten spelen, kwam overigens wel tot stand met enige hulp van de defensie van Drogeham, toen een ‘vreemde’ terugspeelbal niet goed door doelman werd verwerkt, en Niels Weening de bal oppikte en uiterst koel de bal in het doel schoot.

Na deze treffer mocht Drogeham aftrappen, maar werd de bal direct onderschept en kwam deze bij Tamme de Boer van ASC in de voet terecht, deze wist de opstomende Jelmer Sijens perfect te bereiken, die droog de 0-2 voor ASC tegen de touwen schoot. Zo zat ASC na 11 minuten spelen eigenlijk al op rozen, en was het enige wat er was aan te merken op ASC, dat het verzuimde de voorsprong verder uit te bouwen. Vlak voor de pauze kreeg Drogeham toch nog een eerste en grote kans, maar de bal verdween gelukkig voor ASC over het doel, waardoor de ruststand 0-2 was.

In het 2e bedrijf werd het veld steeds slechter bespeelbaar en werd het vooral een werk- en vechtvoetbal partij. ASC kreeg in de 2e helft toch nog steeds kansen maar wist deze maar niet te benutten. Drogeham wist, met enig kunst en vliegwerk, de schade na 90 minuten te beperken tot een 0-2 nederlaag. Een eenvoudige zege voor ASC dat daarmee aanhaakt in de middenmoot, en de volgende wedstrijd op 7 maart op eigen veld tegen v.v. Westerkwartier, waartegen de mannen van trainer Cor Elzinga zich zullen willen revancheren voor de beschamende 5-4 nederlaag in Niebert, met vertrouwen tegemoet kan zien, aanvang 14.00 uur.   

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia