ASC doet zichzelf geen plezier

Zaterdag 22 april stond voor ASC het eerste van een drieluik om degradatie en nacompetitie te voorkomen. V en V'68 dat een voorsprong van 4 punten op ASC had bij aanvang van de wedstrijd, was deze middag op sportpark Easterbuorren de tegenstander. ASC kwam goed uit de startblokken en de eerste 2 kansen waren dan ook voor de thuisploeg, maar helaas, zoals de laatste tijd wel vaker, wilde de bal er maar niet in. Aan de andere kant lukte dit bij de Garijpsters wel, en stond het na een half uur spelen 0-1 door een doelpunt van Franke Koornstra. De zorgen voor ASC werden 6 minuten nog maar eens vergroot toen Franke Koornstra, nadat ASC zelf weer verzuimd had te scoren, nogmaals doel trof en de 0-2 voor V en V op het scorebord zette, wat ook de ruststand werd.

Na de pauze zetten de mannen uit Augustinusga en Surhuizum alles op alles, en begonnen weer met frisse moed aan de 2e helft. Een kwartier lang was er een overwicht voor de mannen van trainer Martin Brandsma, en werd na een prima aanval de aansluitingstreffer gemaakt, het was Remko Hofman die de 1-2 aantekende op aangeven van Han Zwart. Na deze treffer verloor ASC door te veel slordigheden het overwicht dat het in de openingsfase van het 2e bedrijf had, en V en V wist hiervan te profiteren. Na ruim 70 minuten werd de 1-3 gemaakt door Folkert Albada en leek de wedstrijd wel over voor ASC. Toch bleef de thuisploeg het proberen en kreeg het best wel kansen, maar V en V wist, soms met kunst en vliegwerk, een ASC-treffer te voorkomen. Met zoveel druk naar voren kan er weleens iets over het hoofd worden gezien, zoals bij de 4e treffer van V en V het geval was. Franke Koornstra kon geheel vrijgelaten vanaf de eigen helft voor de 1-4 einstand tekenen.

Na deze nederlaag is er nog slechts een theoretische kans voor ASC om de nacompetitie te ontlopen. Volgende week zaterdag 29 april, moet er dan in en tegen Beetgum wel gewonnen worden, aanvang 14.30 uur.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia