ASC geeft 'zekere' zege uit handen

 

Zaterdag 12 oktober moest ASC afreizen naar Niebert, waar het moest aantreden tegen het nieuwe v.v Westerkwartier, ontstaan door een fusie van v.v. Boerakker en SVMH. Om 14.30 uur was de aftrap, en leek ASC in de beginfase het beste uit de startblokken te komen. Na een mogelijkheid en een kans voor ASC was Westerkwartier weer bij de les, en liet het voor het eerst offensief van zich spreken na 7 minuten spelen, dat leverde direct 1-0 op, die werd gemaakt door Ton Koster. Wat na deze openingstreffer volgde, was een open wedstrijd, waarin kansen en fouten over en weer zich opstapelden. De grootste kans was voor de thuisploeg, maar het was ASC dat via Harmen Tijema de 1-1 maakte na 26 minuten. Het spelbeeld bleef tot de rust onrustig, met kansjes en kansen over en weer, maar gescoord werd er voor de pauze niet meer.

Na de onderbreking vloog ASC er in, en werd v.v. Westerkwartier overlopen. In de 47e minuut was het Han Zwart die de 1-2 voor ASC scoorde, 2 minuten later gevolgd door de 1-3 door Jelmer Sijens, en nog eens 4 minuten later zelfs de 1-4 door Remko Hofman. Met nog een 35 minuten te gaan en een ruime 1-4 voorsprong, leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor ASC. Hoe anders dit kan lopen, heeft ASC deze middag ondervonden. ASC raakte steeds meer de weg kwijt, en had volledig geen grip meer op de tegenstander, waarvan er bij tijd en wijlen wel heel veel vrijstonden en vrij werden gelaten, wat er uiteindelijk in resulteerde dat v.v. Westerkwartier na een uur spelen de 2-4 (Wietze Venema), na 65 minuten spelen de 3-4 (Willem Pieter Wouda, de 4-4 (Gerard Beerlings) na 75 minuten en zelfs na 80 minuten de 5-4 (Lucas Dijk) wist te scoren. Deze 5-4 werd ook de eindstand, wat voor alles wat ASC was, als een ontluisterende nederlaag zal worden gezien.

Over 2 weken moet ASC het opnemen in en tegen Eastermar, waar de mannen, van trainer Cor Elzinga, dan maar eens écht moeten laten zien, dat ze het zeker veel beter kunnen dan vertoond in de wedstrijd tegen v.v. Westerkwartier.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia