ASC in laatste bekerduel niet voorbij Jistrum

Zaterdag 12 september moest het vlaggenschip van ASC, na de oorwassing in Kootstertille van de vorige week, het een 'deurtje verder' opnemen in en tegen Jistrum, dat dit seizoen haar rentree in de standaardklasse van het zaterdagvoetbal maakt. Op voorhand dacht ASC de betere papieren te hebben op een overwinning, waar het eigenlijk ook wel nodig aan toe is. Na de aftrap om 14.30 uur was het ASC dat zoals verwacht, het heft in handen nam. Jistrum hield veelal alleen maar tegen en ASC probeerde hier doorheen te voetballen, wat in het begin nog wel aardig lukte. Na 9 minuten kwam de eerste echt grote kans, echter wist Stefan Weening de 'gelegenheids' doelman niet te verschalken doordat zijn schot niet overtuigend en hard genoeg was. Na wat mogelijkheden voor ASC in het eerste kwartier, waarvan de beste een schot in de verre hoek van Tamme de Boer was, maar ook deze bal werd door de doelman gekeerd. ASC zag hierna Harmen Tijema met een blesseure uitvallen en zijn vervanger was Hille Wijma, grote veranderingen in het spelbeeld leverde dit niet op en ook in  het vervolg bleef ASC de bovenliggende partij. Dat het een makkeliike middag zou worden, die gedachte vervloog echter wel stukje bij beetje. Na nog een grote kans van Nick van den Berg op het halve uur voor ASC luwde de wit-rode storm enigszins en werd er met de brillenstand gerust.

Na de onderbreking zette ASC direct weer aan en leek het na 50 minuten eindelijk de ban te breken doordat Tamme de Boer doel trof, maar helaas voor ASC ging de vlag van de lijnrechter omhoog voor buitenspel. Vooral door passie en inzet bleef Jistrum uitzicht houden op, een voor hun, goed resultaat. Een nog beter resultaat leek zich aan te dienen na 55 minuten spelen toen Jistrum de bal hard tegen de onderkant van de lat pegelde, de bal na de stuit nogmaals de lat raakte en het veld weer in zag stuiteren, en ASC met de schrik vrij kwam. De schrik bij ASC kwam er weer in na 65 minuten toen het toch daadwerkelijk 1-0 voor de thuisploeg werd, doordat de bal (weliswaar geholpen door een speler van ASC) voor de voeten van Gerrit Stelwagen belandde, die hierdoor vrije doorgang richting de goalie van ASC kreeg en oog in oog met de keeper niet faalde. ASC moest dus flink aan de bak met nog 25 minuten op de klok om een deceptie te voorkomen. Han Zwart maakte na een aantal maanden blessureleed zijn rentree en kwam in het veld voor Thomas de Haan, tijdens deze dubbele wissel kwam ook Sietse Hofstede binnen de lijnen die de plek van Jelmer Sijens, die (hopelijk) licht geblesseerd het veld verliet. Met deze wissels kreeg ASC weer nieuwe energie en ging het op zoek naar in ieder geval de gelijkmaker. ASC oogde ook gevaarlijker in de slotfase, maar het duurde tot de 86e minuut alvorens de gelijkmaker tot stand kwam. Tamme de Boer zette Nick van den Berg vrij voor het doel van Jistrum en hij schoot in de korte hoek de 1-1 binnen. Het restant van de wedstrijd bleek tekort om Jistrum alsnog over de knie krijgen, en zo bleef het deze middag bij een 1-1 eindstand. Voor Jistrum een prima resultaat en voor ASC was dit een ietwat teleurstellend einde van deze 'oefencampagne' zoals we het maar zullen noemen.

Volgende week begint de competitie en gaat het om het 'echie', als ASC in en tegen Suawoude speelt en de aftrap om 14.30 uur is. (Foto: Sandra Pilat-Nicolai)

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia