ASC onderuit bij Eastermar

Zaterdag 26 oktober moest ASC 1 het opnemen in, en tegen het hoog geklasseerde, Eastermar. Na een minuut stilte, die op vele velden in de regio plaats zal hebben gevonden, ter nagedachtenis aan de vorige week plotseling overleden voetballiefhebber pur sang en de ‘baas’ van Taxi Waaksma (sponsor bij vele verenigingen): Rienk Waaksma, werd er om even na 14.00 uur afgetrapt in Eastermar.

ASC begon met de wind in de rug voortvarend, en had al vrij vlot op voorsprong kunnen komen, maar de twee geboden kansen bleven onbenut. Eastermar wist na de eerste 10 minutuen, die voor ASC waren, beter tegenstand te bieden. Dit resulteerde na 18 minuten spelen in de 1-0 voor de thuisploeg, toen Willem Veenstra (al dan niet in buitenspelpositie) de bal in het doel van ASC wist te werken.

ASC ging hierop op zoek naar de gelijkmaker, wat Eastermar enige ruimte bood, maar de thuisploeg wist de verkregen mogelijkheden niet om te zetten in meer doelpunten. Na 27 minuten was het Remko Hofman die Han Zwart wist te vinden, en die miste in een 1 op 1 met de doelman van Eastermar niet, en maakte de gelijkmaker voor ASC. Na 40 minuten was het wederom Han Zwart die, deze keer na zichzelf goed te hebben vrijgespeeld, de 1-2 voor ASC op het scorebord zette. Helaas voor ASC wist het deze voorsprong, in deze redelijk gelijk opgaande wedstrijd, niet vast te houden tot aan de pauze. In de 43e minuut wist Jelmer Dijkstra van Eastermar, bij de eerste paal een hoekschop binnen te werken, wat de 2-2 ruststand opleverde.

Na de pauze had ASC het verdedigend een stuk lastiger, wat min of meer ‘eigen schuld’ was, omdat de afvallende ballen op het middenveld steevast een prooi voor Eastermar leken. Toch hield de defensie lang stand, maar moest het met een kwartier op de klok toch capituleren, en was het Jelmer Dijkstra die de 3-2 voorsprong voor Eastermar verzorgde. ASC, dat al redelijk moegestreden was, wist het tij in het restant van deze wedstrijd niet meer te keren, en verloor zodoende met 3-2 in Eastermar.

De volgende wedstrijd voor ASC op zaterdag 2 november tegen, op papier wederom geen eenvoudige tegenstander, VCR. In Rinsumageest begint deze 3e uitwedstrijd op rij, om 14.30 uur.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia