ASC op eigen terrein onderuit tegen Westerkwartier

Zaterdag 26 september stond de eerste thuiswedstrijd, welke werd gesponsord door B&T Occasions te Surhuisterveen, van de competitie op het programma voor s.v. ASC'75 1. Er moest worden aangetreden tegen vv Westerkwartier, een samensmelting tussen Boerakker en SVMH. Na de eerste aftrap, door pupil van de week: Meindert Brandsma, volgde om even na 14.00 uur de echte aftrap, en kreeg Westerkwartier al snel een grote kans maar de kopbal belandde op de paal. Keeper Tjeerd Vries van ASC moest hierna een aantal keren handelend optreden en voorkwam een vroege tegentreffer. Tussendoor volgde nog wel de eerste kans voor ASC, Nick van den Berg schoot net naast, na goed doorzetten van Auke Alma. Westerkwartier kwam toch al snel op een 0-1 voorsprong, uit een corner belandde de bal in de 13e minuut, via Wander Balkema en keeper Vries, in het net.

ASC probeerde de schade snel te herstellen maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Tamme de Boer stuurde Han Zwart de diepte in maar zijn schot miste precisie. Een goede voorzet van de opkomende Hielke van Dijk werd uiteindelijk door iedereen gemist en ging voorlangs. Westerkwartier breidde na 35 minuten spelen de voorsprong uit naar 0-2, door een snoeihard schot van Halbin Wiersema. ASC maakte kort daarna de aansluitingstreffer, Han Zwart strafte geklungel achterin bij Westerkwartier af, waardoor het 1-2 werd. Direct hierna had Zwart een grote kans op de 2-2 maar de doelman van Westerkwarties stond een gelijkmaker in de weg. ASC ging toch met een domper de rust in, want vlak het rustsignaal maakte Westerkwartier de 1-3 door een doelpunt van Martijn Bralts, die door onoplettendheid achterin bij ASC helemaal vrijstaand de bal van dichtbij binnen kon schieten.

Na rust kwam Sietse Hofstede voor de geblesseerde Nico Brandsma en was het doel van de mannen van trainer Arend de Boer "snel de boel om te draaien". Het was echter Westerkwartier dat weer toesloeg, nog een keer uit een corner, en deze keer was het Ton Koster die de bal hard achter de ASC goalie schoot. Voor ASC was de 1-4 na 55 minuten spelen een hard galach, maar probeerde het wel uit alle macht het tij te keren, want zoals ASC nog wel weet, is een 1-4 voorsprong na een uur spelen niet altijd een garantie voor 3 punten. ASC zag een doelpunt van  Han Zwart afgekeurd worden na vermeend hands , tevens kregen Tamme de Boer en Nick van den Berg nog een aantal kansjes, maar een doelpunt leverde dit niet op. Han Zwart raakte in de slotfase nog de paal, en was zo dichtbij een 2-4, wat misschien iets dragelijker was geweest. Een zure nederlaag voor de mannen van Arend de Boer, maar toch ook niet geheel onverwacht zal deze nederlaag ook niet zijn.

Volgende week kan er door ASC revanche worden genomen tegen Zeester, in Zoutkamp is de aftrap om 14.30 uur.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia