ASC pakt punt bij ONR

Zaterdag 16 februari moesten de mannen van ASC 1 afreizen naar Roden, voor de competitiewedstrijd tegen ONR 1. Onder prima omstandigheden werd er, op een overigens niet al te beste grasmat, om 15.00 uur afgetrapt. ASC begon zeer sterk aan de wedstrijd, en daardoor leek de thuisploeg enigszins verrast. ASC was fel en scherp, en na een onderschepping van Nico Brandsma op de middellijn, werd Nick van den Berg gevondenen die wist op zijn beurt de bal bij Han Zwart te bezorgen, en deze wist de doelman van ONR, met een prima schot in de verre hoek, geheel kansloos te laten en zo na 7 minuten spelen, de 0-1 voor ASC op het scorebord te zetten. De thuisploeg leek na deze treffer wat beter bij de les, en wist het er soms gevaarlijk uit te komen. Toch was de volgende grote kans voor ASC, echter wist Remko Hofman, na bediend te zijn door Harman Teijema, de bal net niet met een lob over de doelman in het net te laten belanden, maar raakte hij de lat. ONR begon steeds meer aan te dringen, en via de flanken steeds gevaarljker te worden. Na een kleine 40 minuten spelen was ONR dicht bij de gelijkmaker, maar met enig fortuin verdween de inzet via de lat over het doel van ASC doelman Robin Hoekstra, die zijn doel tot de rust verder ook prima schoon hield.

Na de pauze was het ONR dat een overwicht had, en moest ASC zich vooral beperken tot verdedigen, en het loeren op een mogelijke counter. ASC hield goed stand, en wist er af en toe zelfs nog gevaarlijk uit te komen via de snelle spitsen. ONR had het betere van het spel en er kwamen ook kansen, zo ook in de 65e minuut toen door ONR nogmaals de lat werd geraakt. Het duurde tot de 71e minuut voordat het dan toch 1-1 werd, door een 'lucky' goal dat wel, nadat de bal vanaf de achterlijn heel ongelukkig via de ASC goalie in het net rolde, nadat hij in eerste instantie de voorzet tot hoekschop leek te verwerken. In het laatste kwartier leek de scheidsrechter af en toe het spoor even bijster, toen hij in de 78e minuut een strafschop toekende aan ONR, terwijl naar mening van de meesten, de overtreding buiten de 16 meter had plaatsgevonden. De penalty werd door Sander Ottens benut, waadoor ONR op een 2-1 voorsprong kwam. Echter nog geen 2 minuten later ging de bal ook aan de andere kant op de stip, na een vermeende overtreding op Niels Weening. Na 80 minuten was het Remko Hofman die mocht aanleggen vanaf 11 meter, en onberispelijk de 2-2 binnenschoot. Met nog een, inclusief blessuretijd, dikke 10 minuten te spelen was het ONR dat nog het meest op zoek ging naar de winnende treffer, ook ASC had nog een grote kans, maar tot scoren kwamen beide ploegen niet meer. Een verdienstelijk 2-2 gelijkspel, voor een strijdend ASC tegen, een toch wel wat beter, ONR was het eindresultaat.

ASC komt voor de competitie pas weer op zaterdag 9 maart in actie, wanneer het de koploper, Helpman, op bezoek krijgt, aanvang 14.00 uur.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia