ASC te laat 'op stoom' bij Leovardia

aasmandag stond voor ASC 1 de inhaalwedstrijd bij koploper, en gedoodverfde kampioen: SC Leovardia, op de rol. Met een straffe tegenwind begon ASC aan het duel, maar kwam het er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. Het was de thuisploeg die de mannen uit Augustinusga en Surhuizum ver terugduwden, en wist het de nodige kansen te creëren. Al na 12 minuten was het Vic Rozendaal die de 1-0 voor Leovardia op het scorebord zette. ASC wist maar zelden onder de druk uit te komen, en de thuisploeg profiteerde na een klein half uur ook nog eens van het niet kordate optreden van de ASC-defensie, het was Robbin Bantjes die op toch wel fraaie wijze voor de 2-0 tekende. Deze zeker niet geflatteerde 2-0 was ook de ruststand.

Na de onderbreking nam Leovardia gas terug, en nu met de wind in de rug leek ASC de zaken iets beter voor elkaar te hebben. Toch was het evenwel de thuisploeg die wist te scoren, de 3-0 kwam van het hoofd van Vic Rozendaal, en de 4-0 werd gemaakt door Ashley Birkenholz, en zo leek deze wedstrijd, met nog een kleine 10 minuten te gaan, wel over voor ASC. Toch toonden de mannen van trainer Martin Brandsma karakter (en dat zullen ze ook de komende 3 wedstrijden moeten tonen om eventueel de nacompetitie of zelfs directe degradatie nog te willen ontlopen), het wist door doelpunten van Jelmer Sijens en Han Zwart nog terug te komen tot 4-2, maar daar bleef het helaas voor ASC dan ook bij. De opdracht voor ASC is eigenlijk heel simpel, de KNVB had deze kunnen bedenken: Vanaf nu moet elke wedstrijd gewonnen worden!

Komende zaterdag 22 april (aanvang 14.00 uur) is daartoe de eerste kans, dan komt V en V'68 op bezoek, de ploeg die op moment van schrijven, 2 plaatsen hoger staat op de ranglijst met een voorsprong van 4 punten en dat met een wedstrijd minder.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia