Dames ASC pakken weer vier punten

De derde sessie wedstrijden voor de dames vond vrijdag 4 oktober plaats in Oostergo. De wedstrijden begonnen al om zes uur en we gingen daarom mooi op tijd van huis. Eeuwe reed voorop en wilde het dorpje Ee wel eens goed bekijken en daarom reed hij eerst maar even drie keer verkeerd. De rest had hier kennelijk ook wel zin in want iedereen volgde braaf. Toch waren we mooi op tijd en na de peptalk van leider Tamme werd begonnen aan de warming up waar een lekkere rondo gespeeld werd.

Sybrecht had vooraf aangegeven niet helemaal fit te wezen en begon daarom de eerste wedstrijd op de bank. Er moest direct aangetreden worden tegen Oostergo, een tegenstander van formaat zo werd van te voren aangegeven. Toch was ASC deze wedstrijd beter en na goed doorzetten van Tineke kreeg Sjoukje de bal net niet voorbij de keepster. Ondertussen verrichte ASC-goalie Mariette een paar goede reddingen. Vlak voor tijd leek Sjoukje het duel toch nog te beslissen maar helaas ging de bal net over het doel van Oostergo en eindigde het duel in een brilstand.

De tweede wedstrijd tegen Kootstertille was het voetbal een stuk beter en de toeschouwers zagen bij tijd en wijle goed positiespel. Er was deze week getraind op corners en dit was goed te zien. Sybrecht was ondertussen in het veld gekomen voor Selma en kwam achterin te staan samen met Marline. Het spel ging een beetje op en neer. Een afstandsschot van Tineke ging helaas net mis en aan de andere kant blonk keepster Mariette weer uit met een paar goede reddingen. De drie punten gingen echter naar de roodwitten, want Sjoukje maakte een heel mooi doelpunt na een goede aanval via Lara en Simone. Tamme kon niks anders dan trots zijn op zijn ploeg.

Jistrum bleek in de laatste wedstrijd een maatje te groot. ASC had weinig in te brengen en de krachten begonnen er ook wat uit te vloeien. De enige die nog heel scherp was, was Tineke. Die zag zonder bril dat de scheidsrechter met bril er nog wel een bril bij kon gebruiken. Tineke bleek echter wel gelijk te hebben, de bal was bijna een meter over de lijn maar de scheidsrechter liet doorspelen en uit deze aanval viel de tweede goal voor Jistrum. Er werd met 2-0 verloren en zodoende ging ASC met vier punten naar huis.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia