DTS boekt zege op Regio '72

Op zaterdag 8 februari reisde DTS af naar Vaassen voor de wedstrijd tegen Regio '72. De thuiswedstrijd was met 12-10 gewonnen door DTS. Tot vandaag waren dit de eerste verliespunten die Regio had opgelopen. Regio '72 moest dus winnen om de koppositie te behouden. Hoe dan ook, DTS wilde na twee wedstrijden zonder overwinning vandaag de goede lijn weer oppakken.

In de het begin van de wedstrijd ging het gelijk op tot aan de 2-3. Dit was het moment dat DTS voor het eerst een klein verschil van twee doelpunten wist te pakken. Regio '72 wist dit gaatje echter tot tweemaal toe weer te dichten. Nadat DTS met een benutte strafworp de 4-6 scoorde, kon de Broekenhuisformatie langzaamaan een ruimere voorsprong opbouwen. Na een 6-12 tussenstand wist Regio '72 in de periode voor rust nog weer iets dichterbij te komen. De eerste helft eindigde met een 10-14 stand.
De openingstreffer van de tweede helft kwam op naam van DTS, waarmee de stand op 10-15 kwam. Dit was echter het moment dat het spelbeeld omsloeg. DTS raakte voor korte tijd de controle over de wedstrijd kwijt en dit was het moment dat Regio '72 de achtervolging inzette. Het gevolg was dat DTS vervolgens tegen een 17-15 achterstand aankeek. DTS liet zich echter niet uit het veld slaan en herpakte zich snel weer. DTS kwam twee keer weer op gelijke hoogte met Regio '72. Na de 18-18 pakte DTS de voorsprong weer in handen om deze in het restant van de wedstrijd niet meer weg te geven. De scheidrechter floot voor het einde van de wedstrijd bij een stand van 19-22 in het voordeel van DTS.

DTS bevindt zich momenteel op de 3e plaats in de poule, met Regio '72 en Invicta/Frigro met respectievelijk één en twee punten boven zich.  
Na twee competitievrije zaterdagen speelt DTS op zaterdag 29 februari om 15.20 uur tegen TOP (V) in de Surventohal te Surhuisterveen.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia