DTS delft het onderspit tegen Pallas '08

Op zaterdag 19 september reisde DTS af naar Leeuwarden voor de uitwedstrijd tegen Pallas ’08. Beide ploegen waren tot aan deze wedstrijd nog ongeslagen.

De wedstrijd brandde los vanaf de eerste minuut. De openingsgoal viel aan de kant van DTS, waar Pallas ’08 al snel een antwoord op had. In de beginfase van de wedstrijd bleven beide ploegen in elkaars spoor. Het was vervolgens Pallas ’08 dat een voorsprong wist op te bouwen. Vanaf een stand van 9-5 brak er voor DTS een doelpuntloze fase aan. Pallas ’08 was daarentegen zeer efficiënt qua scoren. Binnen no-time keek DTS tegen een ruime achterstand aan. Na de eerste helft stond er een 15-5 stand op het scorebord.

In de tweede helft was het aan DTS om zich weer te herpakken. Na een tijdje kreeg DTS de grip op de wedstrijd weer enigszins terug. Op een bepaald moment wist DTS een serie van drie doelpunten te scoren wat leidde tot een 17-10 stand. De eindstand bleef uiteindelijk steken op 20-12. Al met al een teleurstellende nederlaag voor de Broekenhuisformatie die vandaag zijn meerdere moest erkennen in Pallas ’08.

Volgende week zaterdag speelt DTS de streekderby om 15.30 uur op eigen veld tegen Invicta.