DTS laat belangrijke punten liggen tegen DWA/Argo

Op zaterdag 2 maart ontving DTS tegenstander DWA/Argo in de Surventohal in Surhuisterveen. Evenals DTS, is ook DWA/Argo nog in de race voor het kampioenschap. De vorige ontmoeting eindigde in een 17-18 overwinning voor DTS. Deze avond stonden er dus belangrijke punten op het spel voor de twee aan elkaar gewaagde ploegen.

In de beginfase benutte DTS direct twee goed uitgespeelde kansen. Binnen korte tijd kwam DWA/Argo op gelijke hoogte. Deze fase was kenmerkend voor het verloop van de gehele eerste helft. DTS nam steeds een kleine voorsprong, maar DWA/Argo gaf DTS niet de kans om het verschil groter dan twee doelpunten te maken. DWA/Argo hield de aansluiting en trok de stand enkele keren weer gelijk. In de periode voor rust liep DTS uit naar 9-7. Echter was het DWA/Argo dat nog voor het rustsignaal de aansluitingstreffer maakte. Met een stand van 9-8 zochten de beide ploegen de kleedkamers op na een fanatieke eerste helft.

In de tweede helft nam DWA/Argo de voorsprong in handen door te stand op 9-10 te zetten. DTS scoorde van afstand de 10-10, waarna DWA/Argo de leiding in de wedstrijd overnam. Na de 10-12 door DWA/Argo moest DTS in de achtervolging, die met alle macht werd ingezet. Desondanks lukte het de Broekenhuisformatie niet meer om DWA/Argo in te halen. De ploeg uit Winsum en Bedum behield in de slotfase een voorsprong van één à twee doelpunten. Bij het eindsignaal stond er dan ook een 14-15 stand in het voordeel van de ploeg uit Winsum en Bedum op het scorebord. DTS had gestreden voor wat het waard was, maar helaas was dit net niet genoeg om de punten in Friesland te houden.

Nadat DTS in de tweede helft van de zaalcompetitie twee nederlagen heeft moeten incasseren, heeft het de strijd om de eerste plek niet zelf meer in de hand. Een spannende ontknoping in de 4e klasse B is aanstaande, waarin Spannum, DTS en DWA/Argo de hoofdrolspelers zijn.
Volgende week zaterdag 9 maart speelt DTS om 15.15 uur in Zuidhorn tegen Zunobri.   

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia