DTS na moeizame eerste helft langs TOP (V)

Zaterdag 29 februari stonden DTS en TOP (V) tegenover elkaar in de Surventohal. De E1 van DTS was het team van de week. Het vorige treffen tussen beide ploegen eindigde in een overwinning voor DTS.

DTS kende een moeizaam begin van de wedstrijd. TOP (V) wist een 2-0 voorsprong te nemen en het spel van DTS was onrustig. Hoe dan ook, DTS wist weer terug te komen tot 2-2. Wederom was het TOP (V) dat de voorsprong wist te nemen. Het lukte DTS opnieuw om op gelijke hoogte te komen. Het was echter TOP (V) dat in de eerste helft de leiding in de wedstrijd pakte. DTS kreeg nog geen grip op de wedstrijd, waardoor de Broekenhuisformatie op een gegeven moment tegen een 9-12 achterstand aan keek. Het was voor DTS zaak om de aansluiting te vinden bij TOP (V). In de minuten voor rust wist DTS de achterstand nog enigszins terug te dringen tot 11-13.

Het was duidelijk dat DTS in de tweede helft een tandje bij zou moeten zetten om aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Langzaamaan vond DTS de aansluiting tot een stand van 14-14. Vervolgens pakte DTS het initiatief en wist met een serie doelpunten op rij een 20-14 voorsprong in handen te nemen. Deze voorsprong gaf DTS in het restant van de wedstrijd niet meer weg. Ondanks de matige eerste helft, wist DTS uiteindelijk nog ruim te winnen met 24-19. Met deze overwinning behoudt DTS de 3e plaats in de poule.

Volgende week zaterdag 6 maart speelt DTS om 15.50 uur de uitwedstrijd tegen Achilles uit Almelo.