DTS promoveert naar 3e klasse door winst op Deinum

Zaterdagavond 30 maart stond in het teken van de ontknoping van de 4e klasse B. Zowel DWA/Argo, Spannum als DTS maakten nog kans op het kampioenschap. DWA/Argo en Spannum speelden in het begin van de avond tegen elkaar en die wedstrijd eindigde in een 14-14 gelijkspel, wat betekende dat Spannum de kampioensvlag kon hijsen. Echter stond voor DTS deze avond de wedstrijd tegen Deinum nog op het programma. Bij winst zou DTS op de tweede plaats eindigen en promotie naar de 3e klasse veiligstellen.

De wedstrijd kende een stroeve start voor de Surhuizumers, die maar moeizaam afstand wisten te nemen van Deinum. Tot de 4-4 hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Na een goede serie aanvallen maakte DTS het verschil door de stand op 4-7 te zetten. Ondanks het tegenwicht van Deinum kon DTS in de periode voor rust de score gestaag uitbreiden naar 6-11.

In de tweede helft pakte DTS direct het initiatief en bouwde een ruime voorspong van 9-17 op. Deinum benutte vervolgens een aantal kansen op rij, waardoor de stand op 13-17 kwam. In het restant van de wedstrijd kon DTS de voorsprong relatief eenvoudig vasthouden. Dit resulteerde in een 16-22 overwinning voor de Broekenhuisformatie onder leiding van coach Jan Wagenaar. Door deze overwinning promoveert DTS en zal het volgend zaalseizoen uitkomen in de 3e klasse.

Volgende week start de voorbereiding op het veldseizoen weer. Over een aantal weken wordt de veldcompetitie hervat, waarin DTS zich in de middenmoot van de 3e klasse D bevindt.