DTS speelt gelijk tegen NQL

Op zaterdag 5 oktober speelde DTS in Burdaard tegen Nij Quick Libben. DTS en NQL bezetten de laatste plaatsen op de ranglijst. Beide ploegen hadden vandaag dus groot belang bij de twee punten die er vandaag op het spel stonden.

DTS begon sterk aan de wedstrijd en kon redelijk snel een 0-4 voorsprong nemen. De Broekenhuisformatie had hiermee het eerste verschil gemaakt, maar NQL wist gestaag weer de aansluiting te vinden tot 6-7. Dit was het moment dat DTS de voorsprong weer wist uit te breiden tot 6-9. In het resterende deel van de eerste helft lukte het DTS om NQL op gepaste afstand te houden. Met een ruststand van 9-12 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Ook aan het begin van de tweede helft kon DTS het opgebouwde verschil behouden. Nadat de 11-15 viel aan de kant van DTS, wist NQL opnieuw geleidelijk aan het gat te dichten. Van afstand scoorde NQL de 16-16. Met deze gelijkmaker was een spannende slotfase aangebroken. DTS pakte opnieuw de voorsprong door tweemaal trefzeker te zijn. Dit was echter van korte duur, want NQL trok de stand wederom weer gelijk. De volgende treffer viel aan de kant van DTS, waarna NQL met een benutte strafworp weer op gelijke hoogte kwam. In de laatste minuten kwam DTS voor de laatste keer op voorsprong. Deze voorsprong wist DTS jammer genoeg niet tot aan het einde vast te houden. Het laatste doelpunt kwam van de kant van NQL, waarmee de eindstand op 20-20 bleef steken. Dit betekende dat DTS en NQL de punten moesten delen.

Volgende week zaterdag 12 oktober speelt DTS om 15.00 uur tegen Spannum op het eigen Sportpark Woudlust in Surhuizum.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia