DTS start zaalcompetitie met overwinning op Spannum

Zaterdag 24 november reisde DTS af naar Easterein om daar de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen Spannum te spelen. Dit najaar hadden beide ploegen elkaar op het veld al tweemaal getroffen en pakte Spannum tweemaal de winst. Nieuwe ronde, nieuwe kansen in de zaal, dus DTS was vastberaden om vandaag de punten mee naar Surhuizum te nemen.

Spannum kwam als eerste tot scoren, maar DTS kwam terug tot 1-2. De beginfase was rommelig van de kant van DTS, waarin DTS toch een voorsprong van 2-4 wist te pakken. Spannum trok de stand weer gelijk door twee kansen te benutten. DTS maakte opnieuw het verschil door driemaal op rij te scoren. DTS gaf Spannum echter de gelegenheid om tot tweemaal toe wederom op gelijke hoogte te komen. DTS wist desondanks toch de rust in te gaan met één doelpunt voorsprong. In de tweede helft zou de Broekenhuisformatie de slordigheden in het spel moeten minimaliseren om de voorsprong te kunnen behouden en uit te breiden.

Met vertrouwen ging DTS de tweede helft in en breidde de score al snel uit naar 8-11. Na de 9-11 door Spannum liep DTS opnieuw uit en gaf de opgebouwde voorsprong in het restant van de wedstrijd niet meer weg. DTS was in de tweede helft stabieler in verdedigend opzicht en de aanvallen werden zorgvuldig opgezet. Bij een stand van 11-15 rondde DTS verscheidene mooie kansen af, waarmee de stand op 11-20 werd gezet. Het slotwoord was aan Spannum dat de eindstand op 12-20 bracht. Deze goede start biedt perspectief voor het vervolg van de zaalcompetitie. Het vizier gaat nu op de volgende wedstrijd tegen WIK ’34. Deze wedstrijd wordt zaterdag 1 december om 18.30 uur in de Surventohal in Surhuisterveen gespeeld. DTS 2 speelt hieraan voorafgaand om 17.40 uur tegen Noordenveld 3.  

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia