DTS verliest strijd om eerste plek van Invicta/Frigro

Op zaterdag 18 januari kreeg DTS in de Surventohal in Surhuisterveen Invicta/Frigro op bezoek. Op het spel stond vandaag de eerste plek in de poule. Nadat de tribunes aardig waren volgelopen, werden beide teams voorgesteld aan het publiek, evenals het team van de week DTS F1.

DTS opende de score met een doorloopbal. Invicta/Frigro trok de stand echter al snel weer gelijk. Tot aan de 4-4 ging het gelijk op, waarna Invicta/Frigro afstand nam van DTS tot een stand van 4-7. In de periode voor rust wist DTS met drie doelpunten op rij de aansluiting weer te vinden, wat resulteerde in een 7-8 ruststand.

In de tweede helft was het Invicta/Frigro dat scherper was in de afronding. DTS bleef in eerste instantie nog in het spoor van Invicta/Frigro tot een stand van 10-12, maar het lukte niet opnieuw om de aansluiting te vinden. Daarna brak een fase aan waarin DTS een serie van tegendoelpunten moest incasseren, waardoor de Broekenhuisformatie tegen een 10-17 achterstand aankeek. Dit was een achterstand die niet meer te repareren viel in het restant van de wedstrijd. Beide teams kwamen nog een aantal keer tot scoren, waarmee er bij het laatste fluitsignaal een 13-21 stand op het scorebord stond. Na deze nederlaag staat DTS op de 3e plaats op de ranglijst. 

Morgen, zaterdag 25 januari, speelt DTS om 17.50 uur in Emmen tegen EKC 2000.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia