DTS verslaat DWA/Argo

Op zaterdag 25 mei speelde DTS in Winsum tegen DWA/Argo. Beide ploegen zijn zeker geen onbekenden voor elkaar en ook vandaag zou er weer op het scherpst van de snede gestreden worden voor de punten.

DTS begon scherp aan de wedstrijd en was efficiënt in de afronding. Het initiatief in de wedstrijd lag bij DTS dat een stabiele 5-1 voorsprong wist te pakken. Terwijl DWA/Argo probeerde om vat te krijgen op de aanval van DTS, bouwde DTS de voorsprong geleidelijk uit tot 3-9. Richting het einde van de eerste helft gaf DTS de gelegenheid aan DWA/Argo om weer dichterbij te komen. Dit resulteerde in een 6-9 tussenstand in het voordeel van DTS.

In de tweede helft was het DWA/Argo dat de stand op 7-9 zette. DTS reageerde echter snel door de voorsprong weer te vergroten naar 7-10. DWA/Argo kwam wederom tot op twee punten door de 8-10 scoren, maar DTS bleef geduldig haar aanvallen opzetten. Door de rust in het spel te bewaren lukte het DTS om DWA/Argo op gepaste afstand te houden tot een stand van 11-15. Vervolgens zette DWA/Argo een eindsprint in door driemaal op rij de korf te vinden. Met een stand van 14-15 werd de slotfase van de wedstrijd ingeluid. DWA/Argo kreeg nog een enkele kans op de gelijkmaker, maar het was uiteindelijk DTS dat nog van afstand trefzeker was en de eindstand op 14-16 zette. Dit betekende dat de Broekenhuisformatie met een tevreden gevoel de punten mee kon nemen naar Surhuizum.

Volgende week zaterdag 1 juni speelt DTS om 15.30 uur in Hantum de uitwedstrijd tegen DTL.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia