DTS weet wederom niet te winnen van Harkema

Op zaterdag 1 februari speelde DTS in De Veste in Opende de return tegen Harkema. De vorige ontmoeting eindigde in een gelijkspel. Waar Harkema zich in de onderste regionen van de poule bevindt, is DTS terug te vinden in de kop van de ranglijst. Beide ploegen hadden dus verschillende belangen in deze derby.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Beide ploegen hadden moeite om tot scoren te komen. Na enige tijd spelen stond er een 3-3 tussenstand op het scorebord. Hierna was het Harkama dat op 3-4 wist te komen. In de fase van rust lukte het DTS om deze kleine achterstand om te buigen in ee 6-5 voorsprong.

Ook na rust was eenzelfde spelbeeld te zien. Geen van beide ploegen was in staat om afstand te nemen van de tegenstanden. Het was uiteindelijk Harkema dat een 9-11 voorsprong nam. Na deze tussenstand was DTS niet meer bij machte om de stand om te draaien. De Broekenhuisformatie bleef wel in het spoor van Harkema en wist tot driemaal toe op gelijke hoogte te komen. Echter was het Harkema dat de wedstrijd in hun voordeel wist te beslissen door van afstand de 13-14 te scoren. Dit betekende een teleurstellende nederlaag voor DTS.

Vanmiddag, zaterdag 8 februari, speel DTS om 16.00 uur in Vaassen tegen de koploper Regio'72.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia