Effectief ASC wint ruim van Haulerwijk

Zaterdag 23 maart stond voor het vlaggenschip van ASC de thuiswedstrijd tegen Haulerwijk op het programma. Na de zeperd van de vorige week bij RWF, had ASC voor zichzelf iets recht te zetten. Ondanks ziekte, schorsing en blessures, was het trainer Auke Bosma toch net op tijd gelukt een 14 koppen tellende wedstrijdselectie op papier te krijgen, en werd er om 14.00 uur afgetrapt op sportpark Easterbuorren. Dat Haulerwijk voetballend beter aan de wedstrijd begon, dat mag gezien de stand van de beide ploegen op de ranglijst geen verrassing heten. ASC kon echter aardig meekomen en met een goeie inzet, deed het niet veel onder voor Haulerwijk. Er kwamen wel een paar kleine mogelijkheden voor Haulerwijk in de beginfase, maar ASC bleef toch vrij eenvoudig op de been. Na een kwartier spelen kwam ASC nog wat beter in het spel, en kon het ook aan aanvallen gaan denken. Na 20 minuten werd de eerste 'echte' aanval direct verzilverd door Remko Hofman, en was het 1-0 voor ASC. Na de 1-0 dacht Haulerwijk het heft wat meer in handen te nemen, maar deed dit niet echt overtuigend en ASC kreeg kans op meer. De 2-0 van Han Zwart voor ASC viel na een half uur spelen, waarmee ASC de gasten uit Haulerwijk een lesje in effectiviteit gaven. Na de 2-0 werd Haulerwijk wat feller, maar niet beter, en werden er meer en meer overtredingen gemaakt. De wedstrijd was wel aan een pauze toe, maar deze kwam voor ASC net iets te laat, omdat Janus Pol voor Haulerwijk nog doel wist te treffen en de 2-1 ruststand op het scorebord bracht.

Na de pauze was het ASC dat goed begon, en was het Haulerwijk dat de aanval zocht. Eigenlijk paste dit precies in het straatje van ASC, want de 'counter' is een van hun gevaarlijkste wapens. Dit bleek in de 52e minuut dan ook, het was Remko Hofman die de bal op de eigen 16 oppikte, deze diep gaf op, de in de rust ingevallen jongeling, Thomas de Haan, die goed het overzicht behield en de doorgelopen Remko Hofman bediende die op zijn beurt feilloos afrondde en de 3-1 voor ASC maakte. Haulerwijk was duidelijk aangeslagen, en kwam niet meer aan echt goed voetballen toe, mede doordat de defensie van ASC 'stond als een huis'. Met nog een klein kwartier te spelen deelde ASC de genadeklap uit, een inzet van Oebele de Jong kwam via, eerst de rechterpaal, daana de linkerpaal voor de voeten van Thomas de Haan die de bal binnen kon tikken en de 4-1 op het scorebord bracht. Haulerwijk drong in de slotfase nog wel aan, maar ASC gaf geen krimp, waardoor 4-1 ook de eindstand werd. Een mooie overwinning voor ASC, waarvan gezegd kan worden dat: jongeling Hielke van Dijk 90 minuten lang een prima wedstrijd speelde natuurlijk samen met de rest van de verdediging, het middenveld zich verdienstelijk een slag in de rondte werkte en met een aanvals-linie die levensgevaarlijk bleek, tegen een mat Haulerwijk dat last leek te hebben van een gevalletje ernstige onderschatting van de tegenstander.

Over 2 weken, zaterdag 6 april, kan ASC een allerlaatste strohalm pakken, maar dan moet er wel gewonnen worden, om nog te proberen de nacompetitie om degradatie te ontlopen, als het uit speelt tegen OKVC dat 7 punten meer heeft, de aftrap in Oldehove is om 14.30 uur.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia