Gosse van der Meer tweede in Britse modder

De Friese crosser om utens Gosse van der Meer is zondag als tweede geëindigd in het Britse Milnthorpe tijdens de tweede wedstrijd van de National Trophy Series Round. In een waar modderbad hoefde Van der Meer alleen Ian Field voor zich te dulden.

Net als in Nederland had het de afgelopen dagen flink geregend in Groot-Brittannië. Het parcours in Milnthorpe was dan ook een grote modderpoel, spek voor de bek voor Van der Meer die op zware omlopen goed uit de voeten kan. Direct na de start reed de Surhuizumer vooraan met Ian Field. De Brit bleek in het vervolg van de wedstrijd net iets te sterk voor Van der Meer, die na een uur als een ware modderduivel tevreden als tweede over de meet kwam.

“Na mijn zege in de avondcross in het Duitse Cloppenburg vorige week reisde ik met het nodige vertrouwen af naar deze wedstrijd. Ik ben zeker tevreden met deze tweede plaats. We waren snel met z`n tweeën weg en bleven de eerste rondes bij elkaar. Na een klein slippertje van mij sloeg Field een gaatje en dat kreeg ik ondanks mijn inspanningen niet meer dicht. Hij was gewoon de sterkste in deze mooie zware cross”, sprak Van der Meer na afloop.

Van der Meer rijdt zijn crossen in het shirt van zijn eigen ploeg Bombtrack Bicycles p/b Hunt Wheels. De meeste van deze crossen zijn buiten België en Nederland.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia