Hielke van Dijk wil met ASC’75 naar vierde klasse

In Augustinusga wordt alweer twee seizoen in de kelderklasse van het zaterdagvoetbal gespeeld. ASC75 degradeerde in 2019 namelijk naar de zaterdag vijfde klasse en deed het in het seizoen 2019/2020 niet zo heel goed met plek tien. Omdat het coronavirus toen opdook werd dat seizoen niet afgemaakt. Het gold ook voor het voorbije seizoen waarin de club maar drie duels speelde, er een van won en twee keer verloor. De sportieve prestaties moeten beter en dat komt ook wel goed volgens verdediger Hielke van Dijk.

Hij is echt een kind van de club; toen hij vier was werd hij al lid en zestien jaar later is hij de trotse rechtsback van het team. De inwoner van Surhuizum is van mening dat er volop rek in ASC’75 zit. Hij kijk met een redelijk gevoel terug op het seizoen 2019/2020. “Het was mijn eerste seizoen bij de selectie en we speelden na de winterstop best aardig, maar we hadden daarvoor al veel te veel verloren, dus nacompetitie zou er sowieso al niet meer in zitten. Ik vond het mooi dat we ons zo goed herstelden en dat ik een basisplek kreeg. Nu moeten we verder en we moeten proberen de top zes te halen.”

ASC’75 heeft in de persoon van Arend de Boer een prima trainer in huis. Vorig seizoen was hij er ook al trainer, maar werden dus maar een paar wedstrijden gespeeld. “Ik hoop met de nieuwe trainer goed voetbal te kunnen laten zien. Hopelijk kunnen we nog iets meer dan plek zes en dan proberen een periodetitel te halen. We moeten op den duur wel weer omhoog immers. ASC’75 moet zo snel mogelijk uit de vijfde klasse en dat kan ook. De afgelopen jaren zijn heel wat jonge jongens naar clubs uit de buurt vertrokken. Ik hoop dat ze eigenlijk weer terugkeren en dat wij er profijt van hebben en dan de stap omhoog kunnen maken. Voorlopig richten we ons op het nieuwe seizoen.”

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia