Korfballer Luuk Wassink gehuldigd

Woensdag 8 maart werden in het gemeentehuis van Achtkarspelen de sporters gehuldigd die in 2022 een Nederlandse of Europese titel hadden behaald. Eén van de sporters die door wethouder Jouke Spoelstra in het zonnetje werd gezet was korfballer Luuk Wassink. 

Volgens de wethouder toonde Luuk zijn kwaliteiten niet alleen op het veld maar ook in de zaal. De Surhuizumer korfbalde vorig seizoen in de C1 bij LDODK uit Gorredijk. Met een 17-12 overwinning op Groen Geel uit Wormer wist LDODK vorig jaar Nederlandse Kampioen zaalkorfbal te worden. Een historische prestatie want dit was de eerste nationale jeugdtitel voor LDODK. Na de zaaltitel wist C1 vorig jaar ook het Nederlands Kampioenschap op het veld binnen te halen. Met ruime cijfers wisten Luuk met zijn team te winnen van PKC uit Papendrecht.

De coaches van Luuk omschrijven hem als enthousiast en onbevangen. “Luuk pakt in de verdediging veel ballen er tussenuit. Is zelf heel snel en zit boordevol energie”, aldus coach Hessel Waninge. Ook wethouder Spoelstra stak zijn lof niet onder stoelen of banken. Als waardering voor hun uitzonderlijk prestaties werden de kampioenen beloond met bloemen en een attentie.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia