Lintje uitgereikt aan Harmen Scheepsma

Door burgemeester Oebele Brouwer is vrijdagmiddag is tijdens een ceremoniële bijeenkomst op het gemeentehuis van Achtkarspelen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Harmen Scheepsma.

Traditiegetrouw is er ieder jaar rond Koningsdag een Lintjesregen in Nederland. Vanwege de coronamaatregelen kon op 24 april de uitreiking op het gemeentehuis niet doorgaan. Burgemeester Oebele Brouwer besloot toen om persoonlijk bij de decorandi langs te gaan om het nieuws te brengen. En zo werd Harmen Scheepsma op 24 april verrast met de mededeling dat hij door Zijne Majesteit de Koning tot Lid in de Orde van Oranje Nassau was benoemd.

Harmen Scheepsma verdiende zijn lintje met zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor dorpsblad Grutte Gelf, de Johannes Looijengaskoalle en de Pypketsjerke in Surhuizum.

Onder toeziend oog van hun kinderen en kleinkinderen mocht dochter Hetty het lintje bij haar vader opspelden. Harmen vertelde dat hij er blij mee is en dankbaar dat iedereen er bij kon zijn. En dat hij dit niet had kunnen doen zonder de steun van zijn vrouw Tsjitske.

Foto’s: Kornelis van Dekken

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia