Minicamping “De Weidewagen”

Moai sûnder wergea binne de Wâlden:
smûkskaedsjend beämtegrien ôeral yn ’t roun,
blierlaeitsend boulân, tierige greiden,
sjongende fûgels, sânnich de groun.

De natuur ontwaakt. Er zitten weer knoppen aan de bomen en de eerste narcissen richten hun kopjes naar de zon.
Bezorgt de lente u ook altijd kampeerkriebels, ga dan kamperen o.a. bij de boer of op een mini-camping, daar ervaart u dit seizoen op zijn best.
U hoeft dan geen verre reizen te maken, want Steven en Roelie Tuinstra aan de Uterwei 4B in Surhuizum openen aan het eind van april hun eigen minicamping en zijn aangesloten bij de SVR.
Hier geniet u van fluitende vogels, ultieme rust en een flinke dosis groen.
Roelie vertelde mij dat ze vorig jaar februari het idee hadden om een chalet op hun erf te gaan verhuren, maar helaas mocht dit niet  van de gemeente..Maar ze mochten wel een minicamping opzetten.
Daar werd over nagedacht en het leek hun een geweldig plan. De vergunning was snel  geregeld en na een dik jaar van opruimen, veranderen van erf en hok en vele andere aanpassingen hebben zij de camping grofweg klaar.
Er is ruimte voor 15 staanplaatsen waarvan 12 aangesloten zijn op stroom.
Ook is er gelegenheid om de E-bikes op te gaan laden.
Natuurlijk leent de prachtige omgeving zich om fietstochten te maken en bezienswaardigheden te bewonderen. 
Voor de inwendige mens e.d. zijn er vele winkels in de nabije dorpen. Met andere woorden: men behoeft zich hier niet te gaan vervelen.
Op het erf staat ook een “weidewagen” waar de camping naar vernoemd is. Zo’n kar op wielen bestond uit een soort houten hokje met middenin een melkmachine,  en een stalen pijp, de zogenoemde ring, waar de koeien tijdens het melken aan vast gezet werden. En zo kon de boer beginnen te melken.
Op het erf is er ook een vijver waar Tuinstra in de toekomst forellen gaat uitzetten waar de gasten hier eventueel hun hobby, vissen, kunnen uitoefenen.Ook kun je lekker gaan relaxen in het prieeltje, en zitje, welke bij de vijver aanwezig zijn .Wat wil een mens nog meer.
Roelie en Steven zien de toekomst vrolijk tegemoet, want een hele zomer op de camping verkeren tussen vrolijke vakantie gasten, wie wil dit nu niet is Roelie haar mening.
Hun website was bij mijn bezoek nog niet helemaal up to date, maar wij houden u van de verdere ontwikkelingen op de hoogte. Wel kunt u hun op Facebook volgen.
U wordt er straks met open armen ontvangen.

Djoeke Postma

Bekijk hier alle foto's van minicamping "De Weidewagen"

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia