Picknickplaats ’t Strunerke

Toen Wiebina Top al lang met de gedachte liep om een “Bêd en Brochje” in Surhuizum te gaan realiseren moest ze toch nog Klaas te gaan overtuigen dat dit toch haar droom was. Klaas ging snel overstag en toen het allemaal in kannen en kruiken was konden ze er geen genoeg van krijgen. In verloop van tijd kregen ze gasten uit België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en zelfs een keer uit Saoedi-Arabië.
De lokaasje was niet zo groot maar misschien, als de kans zich voor zou doen, zouden ze wel wat groter willen wonen, maar voor Klaas was dit geen optie, want hij is en blijft een “Surhuzumer in hart en nieren” en wou beslist in Surhuizum blijven wonen.
Maar na verloop van tijd kregen ze een mooie kans om een groter huis te gaan kopen op Blauforlaat (Augustinusga) dat uiterst geschikt zou zijn voor een grotere B & B.
De koop ging door en ze hadden grootse plannen om daar een grotere B & B op te zetten, maar er zijn momenteel nog wat praktische problemen die nog moeten worden opgelost. En dat kan nog wel een poosje duren.
Maar omdat Wiebina  niet voor één gat te vangen  is ontstond intussen bij haar  het idee om eerst dan maar een “picknickplaats” te gaan opzetten.
Bij het woord “picknicken” krijg ik gelijk een beeld van een rietenmand en een rood-wit geblokt kleedje en heel veel werk om voor te bereiden.
Maar er zijn nog andere mogelijkheden om te gaan “picknicken”.
Wanneer het weer het toelaat willen we genieten van het zonnetje, en als we toch bezig zijn dan het liefst onder het genot van een hapje en een drankje met vrienden of familie. Lekker eten, samen zijn en genieten van de natuur om je heen. Wat wil een mens nog meer, alles smaakt zo lekker op locatie. En dan hoeft men niet ver te zoeken, want bij  Wiebina en Klaas is daar volop gelegenheid voor.
Een high tea kan men ook prima bij slecht weer doen. Het theehuisje is dan de hele dag voor jullie beschikbaar, natuurlijk coronaproof.
Voor de kinderen staan er genoeg speeltoestellen om zich te vermaken. Bovendien, wanneer de  fruitbomen vol zitten met peren, appels, kersen,  pruimen,frambozen enz. mag men vrijelijk fruit plukken.
Voor de voorbijgaande wandelaars, fietsers is er ook de mogelijkheid om even te gaan relaxen met een heerlijk kopje koffie, thee of een “frisje”. Hiervoor gelden geen vastgestelde prijzen maar wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Mochten jullie een “natuurlijk” cadeau voor iemand zoeken dan ben je hier op het juiste adres voor een tegoedbon voor o.a. een lunchmand, borrelplank of high tea. Dit graag een dag van tevoren bestellen.
Krijgen jullie al de “picknickkriebels”?
Plan de picknick alvast maar in... jullie zullen er geen spijt van krijgen.

www.strunerke.nl

Djoeke Postma

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia