De kracht van ASC ’75: “We raken hier niet snel in paniek”

Bij ASC’75 gaat Atze de Haan (28) alweer zijn zevende seizoen in als assistent-trainer. De Haan had op jonge leeftijd al heupklachten en daardoor eindigde zijn actieve periode als voetballer al bij de A-junioren van ’t Fean ’58. Als inwoner van Surhuizum ligt ASC’75 hem na aan het hart en probeert hij zich binnen de club verdienstelijk te maken. De Haan realiseert zich terdege dat bij een kleine club als ASC ’75 de ambities en doelstellingen nooit torenhoog zullen zijn. Dat wil echter absoluut niet zeggen dat er helemaal geen ambities zijn.

Vorig seizoen werd Arend de Boer uit Opeinde als hoofdtrainer aangesteld. Ondanks dat het seizoen maar kort heeft geduurd, maakte De Boer een prima indruk en is er sprake van een goede klik tussen trainer en de club. Dit heeft geresulteerd in een contractverlenging van twee seizoenen. De Haan is daar zeer content mee en licht dit als volgt toe: “De Boer is een jonge en ambitieuze trainer. Hij heeft een duidelijk plan voor ogen, waarbij hij vanuit een bepaalde organisatie meer voetbal in de ploeg wil brengen. Dat is een proces en daarom is het goed dat hij voor meerdere seizoenen heeft getekend. Over en weer spreekt daar vertrouwen uit. Het zal een proces van vallen en opstaan worden, maar dus wel met de intentie dat de selectie zich ontwikkelt naar een wat hoger en stabieler niveau. De Boer lijkt daarvoor de juiste man op de juiste plek. De selectie is leergierig en gedreven en ze hebben er ook plezier in. Verder hebben we gewoon resultaat nodig om het vertrouwen te krijgen dat we ons positief aan het ontwikkelen zijn. Maar ook als het wat tegenzit raken we bij ASC ’75 niet in paniek. Daarin zit vooral onze kracht. We geven niet op en blijven vooruitkijken”. De Boer heeft als assistent een soort dubbelfunctie. In de selectie spelen leeftijdsgenoten en vrienden van mij. Ik voel me met hen verbonden, maar zal altijd loyaal aan de hoofdtrainer blijven. Ik moet dus kunnen schakelen in mijn rol en daarin zit mijn meerwaarde”.

Voor het komende seizoen heeft ASC ’75 volgens De Boer het vizier op het linker rijtje gericht. Of dat lukt hangt van meerdere factoren af. In ieder geval is de selectie er niet zwakker op geworden. Weliswaar heeft Armando Brandsma de club verlaten omdat hij in de stad Groningen gaat studeren en voetballen. Hier staat de terugkeer van Daniël Postma tegenover, die vorig seizoen nog bij Harkema Opeinde speelde. Hij brengt ervaring mee en is alleen daarom al van toegevoegde waarde”.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia