Overtuigende zege ASC bij TFS

Zaterdag 23 oktober moest het vlaggenschip van s.v. ASC'75 aantreden in Drachtstercompagnie tegen v.v. TFS 1. Om 14.30 uur werd er op een, door de overvloedige regenval van afgelopen week, op plaatsen lastig bespeelbaar veld, afgetrapt. De aanvallende intenties van ASC werden vanaf minuut 1 duidelijk. In de openingsfase kwam TFS er zeker niet aan te pas, en na 7 minuten leek het al 0-1 te worden, ware het niet dat de scheidsrechter vond dat er ergens in de aanval een geval van 'hinderlijk' buitenspel zou zijn geweest, en de treffer van Nick van den Berg tot verbijstering van iedereen, annuleerde. ASC liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en ging verder op zoek naar een voorsprong. De 0-1, waar het tot dan toe eigenlijk op wachten was, kwam er na een kwartier spelen, toen een TFS verdediger, een voorzet van Thomas de Haan op knullige wijze, achter de eigen doelman wist te werken. Na de 1-0 veranderde er in het spelbeeld weinig, TFS had niets in te bregen, en ASC speelde prima. De 2-0 viel in de 27e minuut, toen Nick van den Berg de bal bij Tamme de Boer bezorgde, die beheerst afrondde. In het vervolg van de eerste helft, verzuimde ASC verder afstand te nemen, door de gecreerde kansen niet te benutten.

In de openingsfase van 2e helft leek TFS de zaken iets beter voor elkaar te hebben, en leek ASC het zichzelf even lastig te maken, door iets minder geconcentreerd uit de kleedkamer te komen. Toch wist TFS maar weinig te creeeren, en wist ASC zich gaandeweg het 2e bedrijf weer op te richten. ASC had het aan zichzelf te danken dat het TFS, op papier althans, in de wedstrijd hield, door de kansen op 0-3 niet te verzilveren. Na 68 minuten kwam de 'bevrijdende' 0-3 er toch, het was wederom Nick van den Berg die Tamme de Boer bediende die wederom beheerst doel trof. Na deze 0-3 was de wedstrijd wel gespeeld, maar dit weerhield ASC er niet van om op zoek te gaan naar meer treffers. De 0-4 van Hille Wijma, die de bal van Marco de Haan voor zijn voeten zag belanden viel in minuut 81. Niet alles kan er in gaan natuurlijk, maar ASC spaarde TFS door een aantal opgelegde kansen niet te verzilveren, waardoor het 'slechts' bij 0-4 bleef.

Volgende week wacht ASC (aftrap om14.00 uur) de thuiswedstrijd tegen Surhuisterveen, waarin er aardig wat meer tegenstand te verwachten valt. Na afloop van deze wedstrijd is er de 2021 editie van "Schijt je rijk" met als inzet een e-bike ter waarde van €1749, aangeboden door Auto en e-bike verkoop J. de Haan, en met live muziek verzorgd door Jayden & Sije.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia