Ruim verlies dames ASC in oefenduel

In plaats van een training werd een oefenwedstrijd georganiseerd in en tegen Rottevalle.

Nadat Lara net op de bel aanwezig was, vertrok het team en kwam even na zevenen aan op het rookvrije complex van Rottevalle. Ynke kwam er op eigen beweging en miste bijna de wedstrijdbespreking. Tijdens de bespreking zette materiaalman Eeuwe de warming up klaar en regelde hij zelf even dat de wedstrijd twee keer 30 minuten zou zijn. Tamme zette dit kort voor de aftrap weer recht en zodoende werden er twee helften gespeeld van 25 minuten.

De warming up verliep weer eens niet geheel vlekkeloos want Ynke kreeg last van haar achterwerk. Redder in nood Anita had gelukkig wonderzalf bij haar en zo werd dit probleem al snel getackeld.

De wedstrijd begon van beide kanten enigszins zenuwachtig maar al snel bleek dat Rottevalle een ervaren team was. Gelegenheidskeeper Simone moest een aantal keren handelend optreden en deed dit met verve. Nadat Angela na een spaarzame aanval net tekort kwam, profiteerde Rottevalle in de daaropvolgende counter. Via de kluts belandde de bal erg ongelukkig achter keepster Simone. Een minuut na dit doelpunt verdubbelde Rottevalle de voorsprong na een misverstand tussen Suzanne en Simone. ASC zette hierna wat druk maar een goede lange trap van Johanna leverde helaas niets op. Dezelfde Johanna pakte hierna de bal bijna klemvast, het spel ging echter door en de dames uit Rottevalle profiteerden optimaal en zodoende stond de 3-0 op het scorebord. De dames uit Augustinusga probeerden het wel steeds maar werden niet echt gevaarlijk. Een voorzet van Angela werd net gemist door Jildou, die vandaag haar debuut maakte.

Net voor rust maakte Rottevalle nog de 4-0. Aan de rechterkant werd Angela uitgespeeld en Simone was kansloos.

In de rust meldde coach Tamme dat het op zich helemaal niet zo slecht ging en vond Fokje het nodig om nieuwkomer Jildou de les even te lezen. Dit bleek gekheid te zijn en leverde uiteindelijk geen onenigheid op gelukkig.

Meteen in de tweede helft gingen de dames van ASC op zoek naar een eretreffer. Angela kwam net te laat en de bal belandde in handen van de doelman van Rottevalle. Een ongelukkig slippertje van Simone betekende de 5-0. Lara maakte vlak hierna een nuttige overtreding maar volgens haar liep de tegenstandster zelf tegen haar op. De goedleidende scheidsrechter liet het echter gaan. Cindy wachtte net zolang op het teken van Tamme dat ze het veld in mag en Johanna coacht Tamme dat hij steeds in het speelveld staat.

Nadat Ynke door de lucht zweeft en gelukkig goed terecht komt, wordt de score uitgebreid door Rottevalle na een goed schot van afstand. Simone is het keepen zat en Angela neemt haar plek in. Ook zij doet dit zeer naar behoren en redt een aantal keren sterk. Simone blijkt direct gevaarlijk en schiet net naast het doel van Rottevalle. Een actie via Fokje en Ynke eindigt hierna in de handen van de keepster.

Het slotakkoord is echter voor de thuisclub want vlak voor het eindsignaal wordt de eindstand bepaald op 7-0. Komende vrijdag begint het echt voor de ASC dames, dan gaat de competitie van start.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia