Vrijdag 29 december 12de editie Slach om ’e Toer

Op de laatste vrijdag van het jaar wordt voor de twaalfde keer vanuit Surhuizum de Surhúster kuiertocht ‘Slach om ’e Toer’ georganiseerd. Vanuit MFC De Delfeart is er weer een prachtige route uitgestippeld, die dit jaar ten zuidwesten van het dorp wordt gelopen. De deelnemers hebben de keuze uit vier afstanden van 10, 15, 20 en 30 kilometer.

Ondanks het teleurstellende weer van vorige jaar, hoopt de organisatie die jaar weer veel mensen aan de start te verwelkomen. “Het is een gezellige tocht die je samen met familie en vrienden kunt ondernemen, zo aan het einde van het jaar”, zegt de organisatie. De Surhúster kuiertocht is niet alleen een tocht voor de doorgewinterde loper, maar met name de kortere afstanden zijn ook uitermate geschikt om met het gezin te lopen. Slach om ’e Toer is een goed verzorgde tocht met versnaperingen en voldoende rustpunten. Bovendien staat er bij de finish voor iedereen warme erwtensoep klaar.

De twaalfde editie van deze wandeltocht bestaat uit vier verschillende routes met afstanden van 10, 15, 20 en 30 kilometer. Het inschrijfgeld is resp. € 6,00, € 7,00, € 8,00 en € 9,00, met een speciaal tarief van € 3,00 voor kinderen tot 12 jaar. Betalingen dienen contant en gepast te worden gedaan. De start en finish van de tocht zijn bij MFC De Delfeart aan de Bartemerwei in Surhuizum. Kijk voor de starttijden op onze vernieuwde website www.slachometoer.frl. Hier is ook een videoverslag van de wandeltocht van vorig jaar te zien.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia