Werken met mens en dier bij zorgboerderij ‘Mei Elkoar’

Zorgboerderij ‘Mei Elkoar’ aan de Pûsterwei 10 Surhuizum, is een kleinschalige zorgboerderij met dagbesteding voor jongvolwassenen met een begeleidingsvraag of afstand tot de arbeidsmarkt (verstandelijke beperking of psychische problemen) vanaf 18 jaar.

Aan het roer staan Petra de Vries en Andries Kamminga die vanuit de passie voor het werken met mens en dier de zorgboerderij hebben opgezet.

Samen met twee medewerkers begeleiden ze de deelnemers van de dagbesteding. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn ze open. Maximaal met 10 deelnemers per dag. Er wordt naar de zorgvraag van de deelnemer gekeken. Het plezier in het werken met elkaar en met de dieren staat voorop!

Het programma is seizoen gebonden. Voorbeelden zijn: dieren verzorgen, paardrijden, creatieve activiteiten, tuinonderhoud, onderhoud van gebouwen en terrein, hout kloven. Er is een mogelijkheid om gasten te ontvangen hiervoor kunnen ze iets lekkers maken voor bij de lunch of koffie.

Op de zorgboerderij zijn naast paarden, pony’s, geiten, konijnen, vogels, ezels, ook lama’s en een alpaca en twee dromedarissen te vinden.
De zorgboerderij is aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg omdat ze kwaliteit hoog in het vaandel hebben hanteren ze het kwaliteitskeurmerk “kwaliteit laat je zien” van de federatie. Ze zijn gestart in 2020. Door de coronamaatregelen kon er toen geen opening/open dag plaats vinden en daarom is de zorgboerderij blij te kunnen melden dat er nu een Open dag zal zijn op zaterdag 3 juni a.s.

Kom kennismaken met de zorgboerderij ‘Mei Elkoar’, met de zorgboeren, enkele deelnemers, de diverse dieren en bekijk de mooie accommodatie van de dagbesteding. De accommodatie is rolstoel vriendelijk. Wees welkom!

Het programma is waarschijnlijk bij verschijnen van deze uitgave van de Grutte Gelf nog niet helemaal bekend, hou hiervoor de internetpagina van de Grutte Gelf en/of de Feanster in de gaten.

https://www.zorgboeren.nl/zorgboerderijen/zorgboerderij-zorgboerderij-me...
https://www.facebook.com/zorgboerderijmeielkoar

Beitske Tjeerdsma-de Vries

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia