DTS 2 verliest na valse start ruim van CSL 3

Na de nipt verloren derby tegen Boelenslaan/It Fean 2 stond op 16 september de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma voor DTS 2. De wedstrijd werd gespeeld in Britsum, tegen CSL 3. Ook CSL 3 had haar eerste wedstrijd met slechts een doelpunt verschil verloren. Beide teams gingen dus opzoek naar haar eerste punten.

Ten opzichte van het voorgaande seizoen zijn er verschillende veranderingen geweest binnen DTS 2. Allereerst was daar natuurlijk de promotie naar de reserve 2e klasse. Daarnaast is voor de gehele selectie van DTS een nieuwe hoofdtrainer en is er voor DTS 2 ook een nieuwe coach. Tot slot zijn er voor het nieuwe seizoen twee dames doorgestroomd vanuit de A1. Met al deze veranderingen was het voorafgaand aan het seizoen duidelijk dat er voor elk punt gestreden zou moeten worden. Dit werd ook duidelijk in de openingsfase tegen CSL 3. Zowel in aanvallend als verdedigend opzicht miste de absolute scherpte. In de verdediging werden rebound duels niet gewonnen waardoor de tegenstander lange aanvallen kon opzetten. Tegelijkertijd was het voor de eigen spelers in aanvallend opzicht zoeken naar de juiste posities. Omdat de tegenstander de korf ook nog eens gemakkelijk wist te vinden werd het een eerste helft om snel te vergeten. Er stond een ruststand van 15-2 op het bord.

In de rust is er kort gesproken over het matige spel van de eerste helft maar werd de focus snel verlegd naar de tweede helft. Ondanks de grote achterstand was het zaak de rug te rechten en te laten zien dat we het de tegenstander normaalgesproken zeker moeilijk kunnen maken. Dit resulteerde in een gelijk opgaande tweede helft met doelpunten aan weerszijden. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een stand van 28-13. Met de prima tweede helft wordt er ondanks het verlies met vertrouwen gekeken naar de volgende thuiswedstrijd. Op zaterdag 23 september wacht om 14.00 uur de wedstrijd tegen De Granaet 2 op sportpark Woudlust.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia